top of page

Een parel van de straat #2


In de rubriek een ‘parel van de straat’ vertelt straatpastor Rob over wat hem bezighoudt in zijn werk aan de basis van mensen zonder thuis. Voor de namen worden pseudoniemen gebruikt om de privacy van betrokkenen te respecteren.

“Na de lunch tegen sluitingstijd kwam Henk binnen die een gesprek met een pastor wilde. Henk is een ex-gedetineerde en heeft in Brazilië in de gevangenis gezeten. “Het was echt de poort naar de hel daar”. Daarna naar een gevangenis in België, omdat zij om zijn uitlevering hadden gevraagd. Zijn gezin is nog in Brazilië en hij hoopt hen naar Eindhoven te kunnen halen. Henk is naar Eindhoven gekomen, omdat hij hier is geboren en zijn jeugd heeft doorgebracht. Een lang en zwaar gesprek die op zijn verzoek is afgesloten met het lezen van psalm 23. Hij mag mij bellen als hij dat nodig heeft!”

November 2018 – Straatpastor Rob

Archief
bottom of page