top of page

Een parel van de straat


In de rubriek een ‘parel van de straat’ vertelt straatpastor Rob over wat hem bezighoudt in zijn werk aan de basis van mensen zonder thuis. Voor de namen worden pseudoniemen gebruikt om de privacy van betrokkenen te respecteren.

“Tijdens mijn stadswandeling kwam ik onder andere in het Open Huis. Daar kwam ik Klaas tegen. Klaas is sinds kort dakloos. Die ochtend maakte ik kennis met Klaas en hij is een man die er aan wil werken om zijn leven weer op de rit te krijgen. Samen hebben we een route uitgestippeld om een postadres te krijgen en daaraan gekoppeld een daklozen-uitkering aan te vragen. In de ontmoetingsruimte kwam ook Karin binnen, een nieuw gezicht. Karin maakte een uitgebluste indruk, rook niet fris en was op zoek naar hulp. Haar heb ik net als bij Klaas de weg gewezen naar Mercado voor een postadres en wat geld meegegeven om toilet spullen te kopen. Morgen komt zij terug.”

Oktober 2018 – Straatpastor Rob

Archief
bottom of page