top of page

Zingeving in de hulpverlening


“Het zoeken naar zin behoort de kern van hulpverlening te zijn.” Het was een opmerking van een toehoorder tijdens de derde themabijeenkomst die de Bibliotheek Eindhoven en Neos organiseerden als onderdeel van hun samenwerking. Het klonk eigenlijk zo vanzelfsprekend. Mensen hebben problemen, zien het niet meer zitten en hulpverleners helpen hen weer in contact te komen met wat betekenis en zin geeft aan hun leven. Hun krachtbron, zogezegd. Maar is daar voldoende ruimte voor in de praktijk?

Drie sprekers gingen daar op 21 juni vanuit hun eigen praktijkervaringen op in: onderzoekster Vicky Hölsgens, voormalig straatpastor en huidige manager bij het Leger des Heils Flevoland Luc Tanja, en de Eindhovense straatpastor Rob Kosterman.

Archief
bottom of page