top of page

Dak- en thuislozen in Eindhoven kunnen vanaf nu terecht bij eigen pastor: 'Hier was behoefte aan


EINDHOVEN - Een luisterend oor, een schouder om op uit te huilen of een momentje van bezinning. Dak- en thuislozen in Eindhoven kunnen hiervoor vanaf dinsdag terecht bij het straatpastoraat van de stad. Pastor Rob Kosterman zet zich vanaf het begin van dit jaar extra in voor deze groep mensen. Dit doet hij letterlijk op straat en in de inloophuizen van de stad. "Ik kom nu al met enige regelmaat bij de inloophuizen in de stad en merk dat daar echt behoefte aan is."

Kosterman gaat de straat op om in gesprek te gaan met de dak- en thuislozen. Daarnaast zal hij ook vaker aanwezig zijn bij de Eindhovense inloophuizen. "Je bent een luisterend oor voor de mensen en je kunt zo pastorale hulp bieden", legt hij uit. De pastor benadrukt dat dit geen reguliere hulpverlening is. Voor een goed gesprek kunnen de mensen bij Kosterman terecht maar ook voor een lunch of bakje koffie staat de deur altijd open.

Archief
bottom of page